Jeg skriver

Mit navn er Louise, og dette er mit første forsøg på at skrive et blogindlæg. Eller. Ikke helt. Jeg har prøvet det før: startet en blog, skrevet indlæg, fået følgere, slettet det hele efter to måneder. Jeg var så bange for at lægge noget som helst på internettet, at jeg ikke turde vise billeder af mit ansigt. Jeg havde endda mine betænkeligheder ved at dele mit navn, Louise, fordi jeg var sikker på at alle jeg kendte ville finde mig og grine af mig, mens de pegede deres fingre ad mig, hvilket ville tvinge mig til at blive hjemme forevigt for aldrig at tale med nogen igen.

Træk vejret.

Puha. Jeg bekymrer mig praktisk talt om alting. Jeg slettede bloggen i maj for fem år siden, og jeg har sidenhen længtes efter et sted, hvor jeg kunne lufte mine tanker. Denne gang er hele dette blog-halløj ikke en hemmelighed; mine venner og familie ved det, og de har faktisk opfordret mig til at gøre dette. Så jeg har ikke længere en undskyldning, har jeg?

Jo, dét har jeg! Jeg har altid en undskyldning for ikke at gøre noget, fordi jeg tror på, at konsekvensen af at fejle er lig med døden. Det er sandt – jeg kunne rent faktisk dø af at gøre det her!

Tilbage til virkeligheden. Jeg ved godt, jeg ikke dør af at skrive. Faktisk tværtimod. Det er nok i højere grad en undskylning for at kunne tage en længere lur på sofaen, uden at skulle bekymre mig om for mange forpligtelser. Det er nu ved at være et halvt år siden, jeg besluttede mig for at starte en blog igen. Jeg har ikke fået det gjort. Pga. undskyldninger. Om død/søvn/dårlig samvittighed over manglende motion. Fordi jeg gerne ville opdatere min hjemmeside og portfolio først. Fordi fordi fordi. Men igen: jeg har stadig lyst til at skrive. Fordi jeg elsker det, og, i højere grad nu end tidligere, fordi jeg er rigtig træt af mange af de myter og dumme ting, der bliver sagt og skrevet om på nettet.

Jeg er træt af, at jeg oplever en kultur, hvor man ikke forholder sig kritisk til de kilder, man får sine nyheder fra: her taler jeg generelt, men med særligt hensyn til skønhedsprodukter, hudpleje og kost, da det er her min store interesse ligger. Jeg vil gerne dykke dybere ned i verden af kosmetik og kemi for virkelig at forstå, hvad det handler om, og jeg ønsker at have en stemme (om ikke andet så i hvert fald for mig selv), når store youtubere fortæller om, at kokosolie kurerer kræft, og når deres følgere følger blindt.

Jeg er nok lidt vred. Og som ethvert godt indlæg skal ende på, og en god sætning bør starte med: Min psykolog siger, at vrede er en følelse, man handler på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *